Thursday, February 24, 2011

curah~

ya akhwati,

bukan mudah utk kita menjadi seperti ini, seperti kita saat ini.

bukan mudah juga utk kita terus melakukan perubahan demi perubahan,

bukan mudah juga utk kita melalui dugaan demi dugaan

yang dijanjikan saat kaki kita melangkah ke jalan ini.


Di saat berpayahan utk mencuba mncpai keseimbangan inilah, terbit rahmat DIA yg tiada galang ganti akan keindahan feel nya.

hanya beningan air yg terbit dr mata mengambarkan segala-galanya.


manis

manis dalam pahit

manis yg cukup unik.


berat di pundak, namun kemudian terasa lapang di dada.

kesan cintaNya, cukup terkesan.


ya ukhti, kamu tidak berseorangan.

tempias itu turut dirasai oleh semua yg mmperjuangkan agamaNya.

dan ia ada di sekelilingmu.

dekat.

-terasamahu'meleleh'sahajaairkatmatanih.Allah-

2 comments:

Nadhirah Nordin said...

nak berubah-> susah.
diduga dalam berubah-> payah.
nak istiqamah-> bukan mudah.

manis dalam pahit. :) so true.

uhibbunurilahi said...

huhu :)

and dlm kesusahan tu lah, Allah bg feeling2 yang best~~

bila time payah2 tu la, ayat- ayat DIA yg memujuk macam surah dhuha n as syahr really2 menusuk..

dan bila kite kenang kembali, mcm mne tempoh2 yg tak mudah tu mnjadikan kita seperti skrg..Allah, rase best..

feel the love, hope the love, the True One~
moga Allah kasihkan kita lagi, utk terus dan terus beri hidayah...