Tuesday, July 3, 2012

pancake

pancake

sebenarnya lamaa sgt dah nak buat. sebelum sem yang belajar bakery lagi. time bakery group den tak buat pancake. buat bananana nut cake.

alhmdllh, first try jadik

lembut dan gebu err ni testimoni dari adik ehe..

punyelah payah nak start buat

bukan susah tapi tak yakin dan malas;p
seacrh tenet, dgr org kate-susah nak buat pancake yang lembut, ade cara/teknik tersendiri

tapi once dah buat-jadi je alhmdllh biiznillah

ibrah yang terkesan dari pancake making-

kuncinya,BUAT.
macam cerita kek coklat by dibluba tu. bende dah ade, resepi dah ade. bende tak jadi kalau tak buat. dah buat tu,jadi tak jadi- itu cerita lain.

begitu juga Dakwah. Itu saya terkesan. ada cerita disebalik pengalaman dalam DnT, yang mengamit memori bila saya jadi buat pancake ni. takut memulakan setelah mendengar pengalaman yang sedikit tidak happy-ending dari orang lain. tak yakin. then, Allah teguhkan hati utk buat jugak. selagi tak buat sebenarnya rasa tak keruan. mmg betul kak sitibank bilang- dakwah ni, apepun, last2 kuncinya BUAT.

wallahua'lam

yang akan terus belajar

3 comments:

Nurul said...

salam :)
yup, buat, itu kunci nya :)

sherasan said...

sudah maju enti. memang aplikasi bakeri cuti ni. tahniah3.
b.u.a.t.
biar sampai pengsan.

uhibbunur~ said...

nurul :
:) yup..itu yang ana dapat bila dah berjaya buat pancake..hehe

sherasan:
huhu sikit2 je enti

buat dakwah sampai pengsan takpe.. bakeri x mboh sampai pengsan sbb tak dapat la nk makan nnt..hehehe