Wednesday, June 20, 2012

kuat jom?

[sms masuk]


(ukhti, kenapa ana rasa penat atas jln dakwah ni? sbb tak ikhlas ke?)


-tarik nafas. Allah beri aku kekuatan utk menguatkan.walau aku pun, kadang kala tak kuat-



[mendail]

"Assalamualaikum,..."

"akak..."

(dan akhirnya tangisan yang kedengaran)

....

....

kata-kata semangat diberi

" you know what dear, akak rasa nak hug saja kamu sekarang....huhuuu"

[end call]



peluk bantal kuat-kuat.menahan sebak.



-sangat meruntun. sangat. tapi perlu kuat, untuk menguatkan-
-adik, moga kepenatan kita ini Allah nilai disisnya, sebagai saham untuk kita gapai redhaNya, dan akhirnya sama-sama ke sorganya yang indah tu. amin ya rabb-

Allah, kuatkan kami,bersama T_T

3 comments:

sherasan said...

ukhti..:(
kisah kita sama. selalu dipilih untuk menguatkan orang. moga bila kita menguatkan, kita juga dikuatkan.

u know what dear, ana rasa nak hug adik2 jugak. kangen mereka. 9 bulan menunggu. moga penantian ini Allah balas dengan sebaik2 pembalsan di akhirat kelak.

rasa nak nanges baca entry ni,boleh tak.

Ar-Rumaisa' 1411 said...

tak kuat, juga........:(

uhibbunur~ said...

sherasan :

ukhti,moga kangen kita, kangen kerana Nya.. kangen utk mndengar, membahu, bekerja bersama kerna deenNya.

rumaisa:

ukhti, ana tahu, kita, sendiri, tidak kuat. tapi ana yakin, kita bersama punya DIA yang menguatkan. Allahu mustaan :)

kangen both of u.. fillah <3